Bio & CV

In het kort
Suzanne Spliethoff (22 oktober 1982) is een Nederlandse presentatrice en actrice. U kunt haar kennen van het tv-programma Life is Beautiful (RTL4) en als verslaggever van 112 Vandaag (RTL5). Ook presenteert zij al 11 jaar lang een wekelijks live kinderprogramma bij Emma TV, het interne tv-station van het Emma Kinderziekenhuis/AMC.
Naast haar theateropleiding heeft Suzanne de studie Biomedische Wetenschappen afgerond, waardoor ze een veelgevraagd dagvoorzitter en presentator is voor ziekenhuizen, farmaceuten en zorgverzekeraars. Ook is ze via Speakers Academy®, Dagvoorzitter.nl en De Zorgsprekers te boeken als dagvoorzitter en moderator voor (online) events. Haar fascinatie voor de wetenschap kan ze ook goed inzetten als actrice en zakelijk leider van Het Acteursgenootschap, waarmee ze internationale voorstellingen speelt voor universiteiten en wetenschappelijke instituten.

Iets meer over Suzanne
Al vanaf haar tiende stond Suzanne op de planken bij jeugdtheaterschool Hofplein in Rotterdam. Maar omdat haar nieuwsgierige bètakant ook naar boven kwam verhuisde zij naar Amsterdam om Biomedische Wetenschappen te studeren. Het onderzoek bleek niets voor haar te zijn, dus ging ze aan de slag als eindredacteur voor een aantal medische vaktijdschriften. Ook hier kon ze haar creatieve ei niet kwijt. Ze deed auditie voor de toneelschool en volgde een breed scala aan workshops in interviewtechnieken, acteren en presenteren. Sindsdien is ze werkzaam als presentatrice en te zien in uiteenlopende film-, televisie- en theaterproducties.

Dagvoorzitter/presentatrice
Door haar medische achtergrond, is Suzanne een veelgevraagd dagvoorzitter voor ziekenhuizen, farmaceuten en zorginstellingen. Zo heeft ze verschillende (online) events en talkshows gepresenteerd in opdracht van het Ministerie van VWS (vaccinaties, medische hulpmiddelen, 25 jaar pgb), MedicInfo (dementie, Zikavirus), ZonMW (palliatieve zorg), Stichting Red een Kind en Combiwel (buurtwerk). Suzanne was wekelijks te zien zijn in het lifestyleprogramma Life is Beautiful op RTL4 en sinds kort als verslaggever voor 112 Vandaag op RTL5. Sinds 2010 presenteert ze elke week een live programma bij Emma TV, het interne tv-station van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Ook presenteert zij elk jaar de 1,5 uur durende live uitzending van het KinderBeestFeest in Artis. Samen met Gert-Jan Jansen presenteerde zij maandelijks het live ondernemersprogramma Azaken Live. Verder werkt ze als redacteur en verslaggever voor de lokale tv-zender IJburgTV en heeft ze veel ervaring met reportages (oa Center Parcs, Culturele Haven Journaal), bedrijfsvideo’s, webinars, vox pops (ABN AMRO, Hartstichting), DIY (GAMMA, Praxis, Culterra), autocue en podiumpresentatie tijdens evenementen, zoals de Uitmarkt en Vakbeurs Energie. Eind 2021 heeft ze The Healthcare Connectors opgezet, waarmee ze programma’s op maat maakt voor evenementen binnen de zorg.

Actrice
Suzanne is zakelijk leider van Het Acteursgenootschap waarmee ze oa de internationale voorstellingen The ConScience App en #MeTooAcademia: The Learning Curve speelt, over integriteit binnen het wetenschappelijk onderzoek en sociale veiligheid binnen de academie. Na haar theateropleiding speelde ze bij Het Syndicaat en ging met de voorstelling LOLA op theatertournee. Daarnaast speelde ze bij het NEMO Science Museum, Pandemonia Science Theater en op het Amsterdam Fringe Festival, en maakte ze haar eigen schoolvoorstellingen. Momenteel speelt Suzanne een solovoorstelling in het theater van Het Spoorwegmuseum. Naast theater, vertolkte ze ook hoofdrollen in films, zoals IK WIL JE, Wraak en Wielklem en de gastrollen in de tv-series Koppensnellers, Caps Club, GTST en Verborgen Gebreken. En is ze regelmatig te zien in commercials en bedrijfsvideo’s.

Voice-over
Suzanne werkt als voice-over en is regelmatig te horen in nationale, regionale en lokale radio- en tv-commercials, promo’s, bedrijfsvideo’s, podcasts en e-learnings. Klanten: NS, Robijn wasverzachter, Rituals, PostNL, NRO, Diakonessenhuis, Stichting De Zonnebloem, etc. Ook speelde ze in 2020 de rol van juf in Het Nationaal Hoorspel: Hoekjes van Geluk.

Theaterdocent
Als theaterdocent geeft Suzanne regelmatig theater- en improvisatieworkshops. In 2012 werkte ze bij de locatietheatervoorstelling Ruigland, een co-productie van Danielle Wagenaar en jeugdtheatergezelschap BonteHond. Sindsdien werkt ze bij BonteHond als freelance theaterdocent op scholen (ook Speciaal Onderwijs).